Melisana Benelux SA/NV Consumer Healthcare Company

Uw gezondheid, onze missie

Melisana Benelux 

Melisana is al 60 jaar farmaceutische partner van professionele klanten 

voor OTC-producten, voedingssupplementen, medical devices en cosmetica.
Sœur Maria Clementine

Aan de basis

 ligt het verhaal van zuster Maria Clementine uit de 19e eeuw…

In een Duitse kloosterapotheek ontwikkelde zuster Maria Clementine een interesse voor geneeskrachtige kruiden en in het bijzonder voor de werking van karmeliterwasser, water van de citroenmelisseplant. Tijdens de oorlog werkte ze als rondreizend verpleegster en hielp ze Pruisische soldaten tijdens de slag om Waterloo. De koning beloonde haar hiervoor rijkelijk, waardoor ze in 1825 de middelen had om haar eigen farmaceutische onderneming te starten in Keulen: Maria Clementine Martin Klosterfrau. De voorloper van Klosterfrau Healthcare zag het levenslicht. Met toestemming van de Pruisische koning mocht ze zijn wapen op haar etiketten drukken. Een mooie erkenning die vandaag nog steeds te zien is op elke fles.

„Onze missie?

Het aanbieden van hoogwaardige zelfzorgproducten.“

Ontdek ons gamma

Streven

naar maximale kwaliteit

„Bij Melisana stellen we hoge eisen aan onze producten. Wij hanteren niet alleen een strenge kwaliteitscontrole bij de productie en distributie, maar wij volgen ook nauwlettend de wettelijke richtlijnen in verband met productie, distributie en opvolging na commercialisatie. Die focus op kwaliteit maakt dat onze producten al jaar en dag een gevestigde waarde zijn bij onze professionele partners.

Ons kantoor

Ons kantoor

Ecologie zit vervat in onze bedrijfsfilosofie. Zo putten we niet alleen uit de kracht van de natuur bij het produceren van onze medicijnen, ook ons kantoorgebouw in Evere berust op ware natuurkrachten.

Werken bij ons

Werken bij ons

Al decennialang produceren en distribueren we hoogwaardige otc-medicatie. Maak deel uit van de warme Melisana-familie. Wij zorgen, luisteren en werken samen om de beste service te garanderen.

Onze heilzame missie
Onze farmaceutische traditie
Medicatie met een kwaliteitslabel

OVER ONS

WERKEN BIJ ONS

WERKEN BIJ ONS

Melisana Consmer Health

ONS KANTOOR

Een tuin vol medicinale planten

De kers op de taart? 

 
Een tuin vol medicinale planten

Door al deze technieken in te zetten, maakten we van ons kantoor een BEN-gebouw of bijna-energieneutraal gebouw. Dat is goed voor de planeet, spaart ons onderhoudskosten uit en creëert een frisse en aangename werkomgeving voor onze collega’s. De kers op de taart? Een tuin vol medicinale planten als eerbetoon aan onze stichteres en haar fascinatie voor geneeskrachtige planten.

Melisana Consmer Health

CONTACT

Bent u een professionele klant en heeft u een vraag over één van onze producten? Wilt u één van onze Melisana medewerkers spreken?

All pictures building: Robin Van den Acker © all rights reserved.